16248
post-template-default,single,single-post,postid-16248,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-24.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

KORYOSPORTS KICKBOKS, TAEKWONDO EN SEIZOENSRESULTATEN

KICKBOKSEN

Op zondag 24 juni wist Nino Westhimer en het KoryoSports Trainersteam (Chantal van Dorst, Wisamm Qaedi en Anthony Wijnhoven) succesvol een 2e plaats te halen op het Kickboks Gala “Go Hard or Go Home” in Tilburg. 39 partijen stonden er op het programma met als hoofdprogramma de C Klasse tot 63kg in een 4mans gevecht. Hierbij wist Nino zich te plaatsen voor de finale en deze werd gespeeld als afsluitende partij van dit super sportief Gala. De wedstrijd duur is 3 x 2 minuten en Nino mocht aantreden tegen de zeer ervaren Alfadel Alkasid die in de vorige ronde Youssef Azghay in de 1e ronde van de 3 uitschakelde.

Ook Nino had het zwaar in de 1e ronde maar verrassend genoeg herstelde Nino zich en wist zich sterk staande door de ronde heen te vechten. In de 2e ronde ging er nog steeds een regen van stootslagen over Nino heen maar Nino wist flinke low kicks te plaatsen en de meeste slagen op zijn dekking te weerstaan. Halverwege ging Nino steeds beter om met de tegenstander waarbij in de 3e ronde Nino opeens de overmacht steeds meer naar zich toe trok. Fikse trappen van Nino waren hoofdtreffers en ook met zijn stoten wist hij de tegenstander steeds makkelijker van zich af te houden. Op zo n moment zou je willen dat er 4 ronden waren maar Nino liet met zijn pas 6 kickbokspartijen ervaring zien dat de knop is omgezet. Hij kreeg het respect van het publiek en zijn tegenstanders voor zich te winnen door zo sterk in de wedstrijd te staan. Top gedaan met een mooie 2 plaats en Bokaal op dit sterk Kickboks Gala.

TAEKWONDO

Zaterdag 23 Juni was het Taekwondo Team KoryoSports actief in Nijmegen. Op het Hans Ruijs Toernooi met dit keer, ondanks de examenweken, een team van 12 sporters maar met de spirit van het 2voudige. Onder leiding van Coach Robin Didden​ werden ook dit keer weer goede wedstrijdpartijen neergezet met veel aanvallend spel en hoog scoreverloop. Met 9 medailles als eindresultaat werd dit toernooi succesvol afgesloten.

Gouden medaillon was er voor Talha Shaikh​, Joep Van Limpt​, Nielle Vroegh en Nikhil Nurmohamed​.

Zilver voor Esmeralda Modest​ en Hanne Breemans.

Brons voor Sven Rigtering, Joell Rose en Anas Ouirini.

Ook nu weer mooie en sterke gevechten maar soms te graag ingesteld op winnen waardoor voorsprong achterstand opleverde door verdedigingsfoutjes. Next time beter voor Jordi Wyrwa​, Jordhan Vroegh en Lisa Fransico!

KoryoSports mocht daarnaast als 5e Beste Team van de 30 deelnemende teams ook nog een Bokaal in ontvangst te nemen dus een dubbel mooie afsluiting van de dag!

SEIZOENSOVERZICHT SPORTIEVE RESULTATEN

Dit seizoen, Januari t/m Juni, wist het wedstrijdteam van KoryoSports weer goede resultaten te behalen.

In deze periode werden maar liefst 80 podiumplaatsen behaald! Deze zijn onderverdeeld in:

34   1e plaatsen,   23    2e plaatsen  en  22   3e plaatsen waarbij het een constante factor is voor onze sporters om meer 1e plaatsen te behalen dan 2e of 3e plaatsen.

Nederlands Kampioenschap                                    Den Haag            1 Goud, 1 Zilver

Open Oostenrijks Kampioenschap- G1                  Innsbruck            1x Brons

PODIUMPLAATSEN INTERNATIONALE TOERNOOIEN

KEUMGANG Open 2016                                            Diest                     3 Goud, 3 Zilver, 4 Brons

Open Challenge Cup International                           Tongeren            8 Goud, 5 Zilver, 3 Brons

HTA Cup                                                                   Ham BE           6 Goud, 3 Zilver, 1 Brons

PODIUMPLAATSEN OVERIGE TOERNOOIEN

Open zuid Nederlands kampioenschap taekwondo                         7 Goud, 9 Zilver, 5 Brons

Kawarmala Toernooi                                                                              7 Goud, 2 Zilver, 6 Brons

Hans Ruijs Toernooi                                                                           4 Goud, 2 Zilver, 3 Brons