KoryoSports | Muay-Thai – Kickboxing
koryosports,taekwondo,veldhoven,waalre,valkenswaard,eindhoven
15641
page-template-default,page,page-id-15641,bridge-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.0.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Muay-Thai – Kickboxing

Muay Thai is een veelzijdige sport afkomstig uit Thailand, met oneindig veel technieken en combinaties. Het is een tactische spel van aanvallen en verdedigen, waarbij de sporter met de beste technieken, inzicht en zelfbeheersing de meeste kans maakt om te ‘winnen’. Zeker zo belangrijk binnen deze sport zijn de traditionele waarden zoals o.a. saamhorigheid en dankbaarheid.

Sinds 2016 is Muay Thai – Kickboxing toegevoegd aan het trainingsprogramma van KoryoSports, dit in samenwerking met Durangym in Eindhoven. Diverse leden o.a. vanuit de Taekwondo sport trainen nu 2 keer per bij KoryoSports en doen hun ervaringen op bij Durangym. Heb je interesse in Muay Thai – Kickboxing kun je altijd een gratis proefles mee doen.

Kickboxing :
In kickboxen maakt men gebruik van de vuisten, de voeten en het scheenbeen. De vuisttechnieken zijn zoals in het Engels boksen en de beentechnieken komen uit het Karate. Op de buitenkant van de dij is alleen de cirkelvormige trap (low kick) toegestaan. Alle andere technieken dienen boven de gordel te treffen. Technieken naar rug of gewrichten zijn evenals knieën en elleboogtechnieken verboden.

Thaiboxing :
Bij Thaiboxen (Muay Thai in Thailand) maakt men gebruik van alle natuurlijke wapens van het lichaam : vuisten, voeten, ellebogen, knieën en het scheenbeen. Verboden in Europa zijn de elleboog- en kniestoten naar het hoofd. Andere toegestane en veelgebruikte technieken zijn de veeg- en werptechnieken die de basis vormen van het Judo. Lijf-aan-lijf en clinchwerk is toegestaan. De eigenaardigheid is wel dat het scheenbeen in deze discipline één van de gevaarlijkste wapens vormt, zowel offensief als defensief. Terwijl men technieken uitvoert mag men de tegenstander zijn benen vasthouden.

X