Taekwondo - KoryoSports
koryosports,taekwondo,veldhoven,waalre,valkenswaard,eindhoven
15639
page-template-default,page,page-id-15639,bridge-core-1.0.5,ajax_updown_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-24.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Taekwondo

Letterlijk vertaald betekent taekwondo: “Tae” voet, “Kwon” hand of vuist en “Do” de manier of de weg. Taekwondo is dus het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid.

Taekwondo is een dynamische sport en wordt bij KoryoSports op een pittig tempo onderricht. Vrijwel geen enkele training is gelijk aan de vorige training. De oefeningen bestaan uit een grote variatie van technieken, conditie en spier verstevigende oefeningen maar vooral wordt er ook getraind op karakter, mentaliteit en doorzettingsvermogen. Sporters, jong en oud,
Voor de serieuze taekwondoka is het niet alleen het gebruik van de hand en de voet, maar een manier van denken, een manier van zelfdiscipline en ontwikkeling van zelfvertrouwen. In deze tijd met al haar geweld en intimidatie biedt Taekwondo de zwakkere een effectief wapen om zichzelf te verdedigen.

Door training ontwikkelt een student zelfvertrouwen, discipline, lichamelijke gezondheid, coördinatie en zelfverdediging. Taekwondo, sinds 1998 Olympisch Sport, is een geschikte sport voor iedereen die zelfverweer wil combineren met een gevarieerde trainingsvorm. Daarnaast krijg je inzicht op zelfverweer en zal je zelfvertrouwen toenemen door de unieke fysieke en mentale trainingsvormen.

Hetzelfde principe geld voor onze andere sporten en trainingsvormen. Als sportclub heb je niet alleen de talenten nodig om sporters om te vormen tot Topsporters. Daar komt ook de kennis en vakmanschap van de trainers bij kijken en een combinatie van veel factoren die je in een goede structuur samenvoegt. Door dit sterk concept behalen wedstrijdsporters topresultaten en de recreant behaalt een overwinning op zijn persoonlijke ontwikkeling.

Deze ervaringen worden bij KoryoSports ook overgedragen naar al onze andere sporters want uiteindelijk is iedereen die sport, bezig om zijn persoonlijke grenzen te verleggen en te werken aan een fysiek gezond lichaam. Trainen bij KoryoSports geeft de garantie dat je binnen 6 weken een gevorderd sterk fysiek en conditioneel vermogen hebt opgebouwd. Dit is onze sterkste eigenschap; op een zeer gevarieerde manier zijn wij in staat om recreanten en topsporters in korte tijd lichamelijke vooruitgang te bieden Je maakt bij ons bewust de keuze om iets te bereiken, namelijk vooruitgang voor jezelf door te investeren in je eigen lichaam.