KoryoSports | Huisregelement
Huisregelement KoryoSports
Huisregelement
15901
page-template-default,page,page-id-15901,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Huisreglement Taekwondo

De vijf gouden regels van taekwondo zijn:

1. Eerlijkheid
2. Etiquette
3. Zelfbeheersing
4. Bevorderen van collegialiteit/team/samenwerking
5. Doorzettingsvermogen

 

Huisreglement
– Een ieder wordt geacht de vijf bovengenoemde ‘gouden regels’ te eerbiedigen.
– Bij betreden en verlaten van de trainingszaal (dojang) dient te worden gegroet.
– Verder zijn tijdens de trainingen het dragen van onder andere ringen, horloges, oorringen en armbanden e.d. verboden.
– Het gebruik van andere dan speciaal voor Taekwondo geschikte schoenen zijn in de zaal niet toegestaan.
– Voordat de officiële training begint wordt gezamenlijk gegroet naar de trainer en eventuele assistenten.
– Een ieder dient 10 minuten voor de aanvang van de training aanwezig te zijn, waarbij een ieder geacht wordt de trainingsuren te kennen.
– Tijdens de training trainen we met elkaar en niet tegen elkaar. Er moet respect zijn voor medeleerlingen, leraar en materiaal en ouders.
– Tijdens de trainingen dient iedereen de grootst mogelijke stilte in acht te nemen en dienen de aanwijzingen van de trainer en/of assistenten strikt te worden opgevolgd.
– Racisme en discriminatie worden niet geduld (dit geldt voor iedereen, atleten, trainers en bezoekers).
– Taekwondo is er voor iedereen, ongeacht kleur, ras, geslacht, functie, politiek, godsdienst of geaardheid en geldt slechts nog erkenning van iedere hoger gegradueerde.
– Bij begin en einde van elke oefening met een partner is steeds de groet vereist.
– Men dient de kennis van de partner te respecteren en mag men nooit en te nimmer minachting laten blijken.
– In de trainingszaal en kleedkamers wordt er Nederlands gepraat. Dit geldt voor zowel de atleten als voor toeschouwers(waar mogelijk). Wij bouwen aan 1 team.
– Een ieder die komt trainen dient de regels van hygiëne in acht te nemen, te weten:

  • schone, kortgeknipte nagels
  • schone handen-voeten-hals e.d.
  • een schone ‘dobok’ (Schoon en gestreken)

 

Zaalregels
– Er mag onder geen geding gebruik gemaakt worden van de sporttoestellen in de zaal zonder toezicht en toestemming van de instructeurs.
– Let op met morsen van water op de vloer. Dit voorkomt dat het glad wordt en hierdoor dus eventuele blessures.
– Iedereen is verplicht mee te helpen met het ophangen van de materialen en dus zorg dragen voor de kussens en muziek zodat de les op tijd kan beginnen.
– Degene die binnenkomen dienen altijd de buitendeur achter zich dicht te doen. Dit in verband met diefstal. Hiervoor wordt KoryoSports niet aansprakelijk gesteld.
– Zorg ervoor dat de zaal en de kleedruimtes netjes achtergelaten worden.

Blessures, minder valide en lichamelijke onregelmatigheden (hartklachten – suiker etc.)

– Dit altijd melden bij de instructeurs
– KoryoSports is niet verantwoordelijk voor eventuele blessures. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid (zie inschrijfformulier).


Contributie

– Dit dient op tijd betaald te worden. Dat wil zeggen voor de eerst van iedere maand.

 

Wedstrijden
KoryoSports neemt jaarlijks deel aan wedstrijden in binnen en buitenland, deelname is afhankelijk van leeftijd en band. Aan deze wedstrijden zijn bij deelname extra kosten verbonden waarvan u via de website op de hoogte word gebracht. Deelname aan wedstrijden is niet verplicht.
Bij deelname aan een wedstrijd dient de deelnemer een volledig dobok te dragen met band. Alsmede beschermende middelen waar de deelnemer zelf verantwoordelijk is voor aanschaf. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met een van de trainers.

 

Ouders !!! Aandacht !!!
Ouders en/of vrienden zijn welkom tijdens trainingen maar mogen deze trainingen niet storen of de sporters afleiden (dus stilte als de sporters ook stil moeten zijn!). Het dringende verzoek aan de ouders met kleine kinderen om deze tijdens de les in de kleedkamers te laten spelen. Als kinderen met ballen gooien/spelen of rond lopen in de zaal kan het gebeuren dat de sporters hierover vallen of uw kind over het hoofd zien met al de gevolgen van dien. Om ongelukken te voorkomen de kinderen dus afzijdig van de les houden. Daarnaast is het verboden om kinderen in de materialen opslagruimte te laten spelen ter voorkoming van ernstige ongevallen!

X