EK Polen 2018 onder 21 jaar. - KoryoSports
koryosports,taekwondo,veldhoven,waalre,valkenswaard,eindhoven
16441
post-template-default,single,single-post,postid-16441,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-24.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

EK Polen 2018 onder 21 jaar.

Goede prestatie voor Robin Didden op het Europees kampioenschap onder 21 jaar. 3 Nederlandse sporters mochten Nederland vertegenwoordigen waaronder Robin Didden. Dit keer kon ik Robin zelf coachen en dat geeft uiteraard een extra positieve impuls.

Moest Robin in 2017, in haar 1e deelname als senior, na 1 ronde de mat al verlaten werd het dit keer een ander verhaal. 34 sportsters van een groot aantal topsportlanden zorgden voor een sterk internationaal deelnemersveld. De tijdsduur per partij was 3 x 2 minuten dus lekker conditioneel knallen.

De 1e partij mocht robin tegen een Poolse favoriete met veel fans. Ondanks een goede start van de Poolse wist robin vanaf de 2e ronde te domineren en won de partij met een goed puntenverschil van 16 – 10. De 2e partij ging van start tegen Turkije en dit zijn in de regel net als de Russen de meest ervaren sporters daar zij vrijwel allemaal professioneel ondersteund worden en continu op de internationale wedstrijdmat staan. Toch wist Robin deze snelle dame tactisch van haar af te houden en beëindigde deze wedstrijd ook in haar voordeel met een 13 – 3 eindstand.

Daarna moest Robin aantreden tegen een sterke Russische tegenstandster. De manier van vechten van haar tegenstandster kostte Robin wat moeite om een tactisch antwoord op te vinden. Toch kon zij tot de 2e ronde het puntenverschil klein te houden maar in de laatste ronde moest Robin kost wat kost toch zien te forceren maar dit mocht helaas niet baten. Maar een kwartfinale halen op een sterk Europees deelnemersveld is een sterke prestatie waar KoryoSports en ik als Coach zeer trots op zijn….
Impressie EK, geen best beeld maar toch een indruk

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.