KORYOSPORTS EK KIDS EN PARK CUP(D) - KoryoSports
koryosports,taekwondo,veldhoven,waalre,valkenswaard,eindhoven
16797
post-template-default,single,single-post,postid-16797,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-24.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
EK kids team

KORYOSPORTS EK KIDS EN PARK CUP(D)

In het weekend van 6 t/m 8 december nam het Taekwondo Team van KoryoSports deel aan 2 grote internationale toernooien in Sindelfingen (DE). Dit is het laatste toernooi van een succesvol 2019 waar KoryoSports maar liefst 180 ereplaatsen behaalde. Een zwaar weekend omdat we als team gebruik wilden maken van de mogelijkheid om 2 toernooien onder 1 dak af te werken. Hierdoor konden we 2x internationale ervaring met een sterk deelnemersveld. In totaal behaalde we 5 medaillons.

WTE OPEN European Kids Championships

Lisa Francisco Zilver
Nielle Vroegh Brons

International Park Cup.

Nielle Vroegh Goud
Sven Rigtering Brons
Samirah Wijnhoven Brons

WTE OPEN EUROPEAN KIDS CHAMPIONSHIPS

Op Zaterdag namen 5 sporters deel aan het WTE OPEN European Kids Championships. Dit EK was voor Kids van 6 t/m 8 jaar en 9 t/m 11 jaar. Onze sporters namen voor het eerst deel aan een officieel kampioenschap waaraan 550 deelnemers deelnamen uit 23 landen.

Voornamelijk taekwondo Topsportlanden zoals Ukraine, United Kingdom, Republic of Kosovo, Turkije, Azerbaijan, Duitsland, Italiƫ, Russian Federation, Croatia, Spanje en Belarus. Tot onze verassing werd ook gebruik gemaakt van een nieuw soort hoofdbescherming die minder zicht bood en gewenning nodig had.

Terwijl de Balkan landen en voornoemde landen, door meer ervaring op grote internationale kampioenschappen hieraan gewend zijn, zag je met name de West-Europese landen enorm struggelen met de hoofdbeschermers. Ook voor onze 5 sporters, Lisa Francisco, Nielle Vroegh, Nikhil Nurmohamed, Anas Ouirini en Sven Rigtering, kostte dit, naast frustraties uiteindelijk zeker een aantal medaillons of een hogere podiumplaats.

Niettemin behaalden we op dit EK 2 medaillons, Lisa Francisco Zilver en Nielle Vroegh een Bronzen plak en Sven Rigtering strandde in de 1/8e finale.

INTERNATIONAL PARK CUP

Zondags namen, Joep van Limpt, Nielle Vroegh, Nikhil Nurmohamed, Anas Ouirini, Sven Rigtering en Samirah Wijnhoven deel aan hetInternational Park Cup.

Hieraan namen deel meer dan 700 sporters uit 24 landen verdeeld over 125 teams. Hier was al meer gewenning aan de hoofdbescherming en lieten de sporters zelf wat kansen liggen maar toch 3 goed bevochten medaillons. Nielle Vroegh behaalde Goud en was nu goed op dreef waarbij ze kan terugkijken op een goed weekend met 2 medaillons. Sven Rigtering knokte zich na diverse winst partijen naar een bronzen plak en ook Samirah Wijnhoven eindigde met een Bronzen plak.

Met 2 internationale toernooien, op dit niveau, is het een compliment voor onze sporters met deze resultaten en inzet.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.