3 goud, 2 zilver en 3 brons - KoryoSports
koryosports,taekwondo,veldhoven,waalre,valkenswaard,eindhoven
16814
post-template-default,single,single-post,postid-16814,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-24.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Podiumplaats

3 goud, 2 zilver en 3 brons

De sporters van Taekwondo KoryoSports namen dit weekend aan 2 belangrijke wedstrijden (beiden A-klasse categorie) waarbij de resultaten een beeld kunnen geven van onze sporters voor de rest van het wedstrijdseizoen.

 Zaterdag 18 januari, werd in Den Haag het Nederlands Kampioenschap georganiseerd. Hieraan namen 200 sporters van 36 clubs deel aan dit kampioenschap. Voor Taekwondovereniging KoryoSports namen 7 sporters deel aan dit kampioenschap waarvan 4 sporters voor de 1e maal in de A-klasse categorie deelnamen.


Met 1 goud, 2 zilver en 3 brons behaalden 6 van de 7 sporters een podiumplaats waar we ook deze keer weer trots op kunnen zijn. Robin Didden wist dit jaar de Nederlandse titel op te eisen bij de senioren en Samirah Wijnhoven behaalde een zilveren plak in deze categorie.

Joep van Limpt, cadet, behaalde na een spannende finalepartij een 2e podiumplaats en de nieuwelingen Lhaekeysha Martijn, Suzanne Keijzer en Eva Moors legden, eveneens inde kadettencategorie, beslag op de 3e plaats en Laurie Slaghouwer, junior, helaas geen prijs door een vervelende enkelblessure. Met een 11e plaats van de 36 deelnemende clubs in de teamklassering kunnen we terugkijken op een succesvol kampioenschap.

Zondag 18 januari werd in Diest het jaarlijks terugkerend Taekwondo toernooi “Keumgang International” georganiseerd. Dit toernooi behoort tot een van de grotere internationale wedstrijden met een deelname van meer dan 500 sporters afkomstig uit een 10tal landen zoals Mozambique, Palestina, Griekenland, Engeland en Tsjechië.

KoryoSports name deel met een klein team van 3 sporters daar de meeste van het A-klasse wedstrijdteam de dag ervoor op het NK hadden gestreden. Hierbij wist Joep van Limpt in een zware poule uiteindelijk een gouden plak te behalen. Met 1 goud en 1 zilver kan Joep terugkijken op een sterk gedraaid weekend. Nielle Vroegh wist eveneens beslag te leggen op de 1e plaats na een ruime zege in de finale en Jordi Wyrwa dit keer helaas geen medaillon.

Al bij al een goed en sportief weekend, met voor de meeste sporters een plek op het erepodium waarbij coaches Anthony Wijnhoven en Chantal van Dorst met trots op terugkijken.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.