Taekwondo Kids KoryoSports naar Grand Finale - KoryoSports
koryosports,taekwondo,veldhoven,waalre,valkenswaard,eindhoven
16817
post-template-default,single,single-post,postid-16817,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-24.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Generation 24

Taekwondo Kids KoryoSports naar Grand Finale

Afgelopen weekend, 1 en 2 februari, hebben de jeugdsporters van taekwondo KoryoSports weer opvallende prestaties geleverd in Sindelfingen (DE). Het hoofddoel was internationaal wedstrijdervaring opdoen en uiteraard podiumplaatsen behalen op het prestigieuze “WTE Generation 24”, Region 3 en het “International Children’s Championships”. Ondanks dat het jeugdteam nog maar amper een aantal maanden actief is als A-Topsporters behaalden de 5 sporters in totaal 5x Goud en 3x zilver medaillons. Ook legden zij beslag op 4 Tickets voor de WTE Generation 24 Grand Final in Oktober in Bosnië en Herzegovina.

3 goud en 1 Zilver werd behaald op De “Generation 24”. Dit kampioenschap is opgezet door de Europese Taekwondo Unie met als een van de doelstellingen om de leidende Continentale Unie in de Olympische Spelen te blijven. Daarom staat de opkomende taekwondo-generatie, die Europa vertegenwoordigt in de Olympische Spelen Parijs 2024 en Los Angeles 2028 in de schijnwerpers, en zorgt ervoor dat zijn competentie en taekwondo-niveau vaardigheden meer ‘Olympische’ erkenningen zullen opleveren. Op basis van dat idee is het “Generation 24” -beleid gebaseerd op de implementatie van regionale evenementen voor kinderen en cadetten, waarbij de medaillewinnaars een plaats krijgen bij de “Grand Finale”, een exclusieve wedstrijd voor de winnaars. Hierbij is Europa opgedeeld in 5 regio’s en bestaat Regio 3 uit 14 landen: Oostenrijk, België, Tsjechië, Republiek Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije Ierland, Isle of Man, Liechtenstein, Luxemburg, Nederland, Polen, Slowakije en Zwitserland.

Op het Podium Lhaekeysha Martijn, Eva Moors, Nielle Vroegh, Joep van Limpt, Jordhi Wyrwa.
Op de voorgrond Trainer Anthony Wijnhoven en Dr. Soo-Nam,Park, 
President of World Children Taekwondo Union 
President DTU (Deutsche Taekwondo Union)
Op het Podium Lhaekeysha Martijn, Eva Moors, Nielle Vroegh, Joep van Limpt, Jordhi Wyrwa.
Op de voorgrond Trainer Anthony Wijnhoven en Dr. Soo-Nam,Park,
President of World Children Taekwondo Union
President DTU (Deutsche Taekwondo Union)

Het KoryoSports Team zette zijn beste beentje voor en behaalde 3x Goud met Joep van Limpt, Lhaekeysha Martijn en Eva Moors en 1x Zilver voor Niëlle Vroegh. Alle 4 legden zij met deze prestatie beslag op een ticket voor de Grand Finale in Oktober. Naast deze bijzondere prestatie werd er ook nog eens een 3e podiumplaats behaald in de Trophy Team Ranking wat een zeer verrassend maar welkom opsteker is voor de inzet van de sporters.

Eveneens werden er 4 ereplaatsen behaald op het “International Children’s Championships” met een deelname van 18 landen waaronder India, Slowakije, Bulgarije, Zweden, UK en Spanje. Een Gouden Plak was er voor Nielle Vroegh en Lhaekeysha Martijn en Zilver voor Jordi Wyrwa en Eva Moors. Hier wist het team, ondanks een flink internationaal deelnemersveld, een 6e plaats in de Team ranking te behalen. Al bij al kan het trainersteam van KoryoSports met trots terugkijken op een enorm goed resultaat voor dit jong topsporters Team.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.