ZILVER OP OPEN ZWEEDS KAMPIOENSCHAP - KoryoSports
koryosports,taekwondo,veldhoven,waalre,valkenswaard,eindhoven
16824
post-template-default,single,single-post,postid-16824,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-24.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
ZWEEDS KAMPIOENSCHAP

ZILVER OP OPEN ZWEEDS KAMPIOENSCHAP

Van 18 tot en met 23 februari werden in Helsingborg (zweden) 2 grote internationale kampioenschappen georganiseerd. 2 A-sporters, Robin Didden en Joep van Limpt, namen deel aan dit evenement.

Robin start dit seizoen in een klasse hoger (-53kg) en zal voorlopige de gewenning in moeten. Voor Joep wordt het eveneens de 1e keer op een groot internationaal wedstrijdveld met een E2 en E1 status. Op 19 en 20 februari werd gestart met de Presidents Cup met de hoge G2 Status met als gevolg bijna 2000 deelnemers van 394 teams uit +60 landen afkomstig van alle continenten.

De poule van Robin werd bezet door 47 sporters afkomstig van o.a. Servië, USA, Rusland, Marokko, Croatia Israël, Turkije, Hongarije en Spanje. Voor Robin de 1e wedstrijd van het seizoen met in de 1e partij tegen Spanje. Helaas, ondanks een groot aantal duidelijke scores van Robin verloor ze deze partij. Later zou blijken dat het elektronisch systeem gestoord was door een gerichte Bluetooth storing. Jammer als je zo het toernooi uit moet.

Joep van Limpt is nog een jonge Cadet sporter maar nam toch de grote stap om zijn 1e grote kampioenschap te starten op dit sterk internationaal veld. De poule van Joep van Limpt bestond uit 35 sporters uit o.a. Rusland, Griekenland, Turkije, Jordanië, Ukraine, Spanje en Engeland. Joep kreeg de 1e partij een Bye. De 2e partij werd gewonnen tegen Griekenland en ook Rusland werd opzijgezet met point gap. In de kwartfinale verloor Joep helaas van Ukraine maar met het bereiken van een kwartfinale als eindresultaat, op dit prestigieus kampioenschap, kan je vol trots terugkijken.


21 en 22 februari werden eveneens in Helsingborg de Open Zweedse kampioenschappen gehouden met een G1 status. Ook hier waren toch nog een kleine 900 sporters aanwezig uit een 30tal landen.

Robin mocht de spits afbijten en draaide haar 1e partij tegen een Spaanse tegenstandster. Het was een gelijkwaardige afwisseling van puntenscores maar uiteindelijk wist de Spaanse met een 3tal punten de overwinning binnen te halen. Belangrijkste element voor de toekomst is dat Robin aansluiting kan vinden in deze klasse daar het niveau zeker haalbaar is.

Joep mocht op zijn wedstrijddag openen met wederom een bye en de 2e wedstrijd tegen een sporter van het sterk vertegenwoordigd Oekraïens Nationaal Team. Joep wist deze wedstrijd te winnen met weer een Gap Point. Hierdoor stond Joep meteen in de finale wederom tegen een Oekraïens sporter. Dit keer geen winst maar wel een verdiende zilveren Plak voor Joep op zijn 1e Internationale Kampioenschap. Coach Anthony Wijnhoven kan samen met deze 2 toppers terugkijken op een geslaagd en leerzaam weekje Zweden. 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.