Joep is 12 en de beste van de wereld, Eva is nummer 2. - KoryoSports
koryosports,taekwondo,veldhoven,waalre,valkenswaard,eindhoven
16922
post-template-default,single,single-post,postid-16922,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-24.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Joep is 12 en de beste van de wereld, Eva is nummer 2.

Als vierjarige meldt Joep van Limpt (12) zich bij een vechtsportvereniging om zich te bekwamen in taekwondo. Inmiddels is hij de nummer één op de wereldranglijst bij de cadetten.

Boos
Omdat hun zoon vaak boos werd, leek het zijn ouders beter als hij de verdedigingssport taekwondo ging doen. ,,Daarin kon ik mijn agressie kwijt.”

Samen met een neefje begon hij bij KoryoSports in het Brabantse Veldhoven, bij Eindhoven. De eerste jaren vond hij de sport nog moeilijk en dacht hij wel eens aan stoppen. ,,Maar ik ben blij dat ik heb doorgezet. Daardoor ben ik gekomen tot waar ik nu sta.”

Nationale team
Sinds dit schooljaar volgt hij les op het Sint-Joriscollege in Eindhoven. Dat maakt het mogelijk dat hij vijf dagen per week in de sportzaal te vinden is want sinds vorig jaar maakt hij deel uit van het nationale team. Zijn wedstrijden speelt hij in de klasse cadetten.

,,Als lichtgewicht moet je vooral snel zijn. Ik ben supersnel, dat is mijn sterke punt.” En wat gebeurt er als hij nu een wedstrijd verliest? ,,Vroeger werd ik boos. Maar de laatste tijd hou ik me beter onder controle. Dat komt vooral door mijn internationale ervaring.”

Wereldranglijst
Toen ons land in lockdown ging, kwam net de nieuwe wereldranglijst uit. Daarop vond Joep zich terug op nummer een bij de cadetten. Het is voor het eerst in de 41-jarige historie van KoryoSports dat er een cadet (11 tot en met 13 jaar) nummer een van de wereld is.

Deze toppositie dankt het talent aan goede prestaties in januari en februari op internationale toernooien in Duitsland en Zweden. Door de coronacrisis vonden er sindsdien geen toernooien meer plaats. ,,Dat vind ik jammer. Ik vecht liever op toernooien en sta tweede dan op de eerste plaats staan zonder toernooien.”

Zoals het er nu naar uitziet, komt die wens binnenkort uit. ,,We trainen nu voor het European Open Club Championship in Kroatië op 21 november. Dat gaat tot nu toe nog door”, aldus trainer Anthony Wijnhoven.

Nummers 1 en 2 op wereldranglijst
Nummers 1 en 2 op wereldranglijst. Joep van Limpt en Eva Moors
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.